ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ ΚΑΘΕΤΑ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗ “ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ” ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Η Νίκη Παπαθεοχάρη, μια πολύπλευρη προσωπικότητα – ποιήτρια, στιχουργός και εικαστικός – θα συμμετέχει με το συγγραφικό και ποιητικό της έργο, στην έκθεση βιβλίου του Γαλλικού Ινστιτούτου που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016. Πτυχιούχος και η ίδια της Γαλλικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης εξάλλου, δεν θα μπορούσε  να λείπει από αυτή τη σημαντική  εκδήλωση.
 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ:
Στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Λεωφ. Στρατού 2Α
Στο περίπτερο Τέγος (Tegos)
Από τις 10:00 έως τις 16:00

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ:
1. «Τα ζώα και οι άνθρωποί τους/Les Animaux et leurs Hommes»
Ένα δίγλωσσο βιβλίο-έρευνα στην ομώνυμη ποιητική συλλογή του Πολ Ελυάρ. Το βιβλίο έχει στόχο να προβάλει, μεταξύ άλλων, τις διαπολιτισμικές προσεγγίσεις που είναι διάχυτες στον πολυπολιτισμικό μας κόσμο, την αρμονική συνύπαρξη του πλουραλισμού και τη γλωσσική πολυμορφία σαν μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και πνευματικής διασύνδεσης, ενώ ανταποκρίνεται στις προσδοκίες κάθε γαλλόφωνου και ελληνόφωνου αναγνώστη και με το σημαντικό επιχείρημα ότι φέρνει πιο κοντά τους δεσμούς των δύο πολιτισμών, στο ευρύ γαλλικό και ελληνικό κοινό.

2. «Ψηφίδες»-ποιητική συλλογή
Επικοινωνία ο στόχος της, ξωτικά τα μοντέλα της, απέχθεια στη βόλεψη. Αμάζευτη αίσθηση ελευθερίας. Η εφηβική προσδοκία του έρωτα ξαφνιάζει απροσδόκητα με το ώριμο ασύνορο πάθος.
 
3. «Ελληνικές Θαλασσινές Διαστάσεις», Πετρογλυπτική
Η τέχνη ταυτισμένη απόλυτα με της Θάλασσας την απέραντη ελευθερία και την ευεργετική της πλάνη. Η ανάγκη να σκύψει η φροντίδα πάνω στο «Ελάχιστο», ν’ ανακαλύψει την επιστήμη του «Ασήμαντου» για το κέρδος της αυτοσυνείδησης. Η μεταφυσική πάλη, στην προσπάθεια να δημιουργήσει το αντι-πεπρωμένο, καλοπιάνοντας τη Φύση και το Χρόνο. Ό,τι σώσεις μες στην αστραπή…

 4. « ‘Αναρχη ιδεολογία- χαϊκίζοντας»
 Πρόκειται για ένα συμπυκνωμένο  παιχνίδι εξέλιξης με τις λέξεις και τις εικόνες. Το χαϊκου είναι ιαπωνική ποιητική φόρμα , η πιο σύντομη στον κόσμο της ποίησης από τρίστιχα των 5-7-5 συλλαβών ή  και από μία ακόμη στροφή 7-7 συλλαβών..
 
Το βιβλίο της ανοίγει με ένα μεγάλο ευχαριστώ:
” Ευχαριστώ, εσάς, τους αποδέκτες, που μέσα σ’ αυτό το βιβλίο συντροφικά , νιώθω κοντά μου τα ίχνη σας”
 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗ

  • Πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης με εξειδίκευση στη Λατινική Λογοτεχνία.
  • Διπλωματούχος της Σχολής Ξεναγών (με επάρκεια στην αγγλική, γαλλική και ιταλική)
  • Απόφοιτος της Casa d’ Italia.
  • Κάτοχος του Proficiency του St. Patrick’s College.
  • Αθλήτρια στίβου (ακόντιο και σφαίρα) με πολλές διακρίσεις.
  • Εργάστηκε ως αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
  • Στιχουργός με ιδιαιτερότητα και πάθος.
  • Οι σκηνικές πλαστικές της δημιουργίες «Ελληνικές Θαλασσινές Διαστάσεις» από υλικά του Βυθού της Θάλασσας είναι ένα είδος πρωτοποριακής τέχνης που αποκαλύπτει τη σχέση μύθου, παραμυθιού και σουρεαλισμού.